Προώθησε τις πωλήσεις σου με τις κατάλληλες τεχνικές.

Μάθετε τις τεχνικές για την προώθηση των πωλήσεων σας.

Ξεκινώντας είναι πολύ χρήσιμο να γίνει μια διάκριση μεταξύ του όρου προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και του όρου προώθηση πωλήσεων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταυτίζουν αυτούς τους δυο όρους μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η προώθηση προϊόντων αναφέρεται σε μια αρκετά μεγάλη γκάμα ενεργειών που στόχο έχει να επικοινωνήσει προϊόντα και υπηρεσίες στον καταναλωτή για να τον ενημερώσει και να τον πείσει να τα αγοράσει. Η προώθηση πωλήσεων τώρα δεν διαφοροποιείτε από την προώθηση προϊόντων ως προς τον στόχο που είναι να αγοράσει ο καταναλωτής αλλά διαφέρει ως προς την χρονική διάρκεια.

Οι ενέργειες της προώθησης πωλήσεων είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να δώσουν στο λίγο χρονικό διάστημα που θα κρατήσουν μια όσο γίνεται μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεων.Αυτην την στρατηγική ακολουθεί και η εταιρεία seogreece μια απο της πιο επιτυχημενες μαρκετινγ επιχειρησεις στην Ελλάδα Αν ενδιαφέρεστε για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προωθήσετε τις πωλήσεις σας δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω.

Προωθήστε τις πωλήσεις σας με δείγματα.

Η διανομή δειγμάτων του προϊόντος που επιδιώκετε να αυξηθούν οι πωλήσεις του είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος αυτού του είδους άλλα για να είμαστε ειλικρινείς και η πιο δαπανηρή. Σίγουρα είναι θετικό ότι ο καταναλωτής μπορεί να δοκιμάσει άμεσα το προϊόν σας, να δει τα οφέλη του και να πειστεί να το αγοράσει και θα το κάνουν πολλοί όμως συνήθως αυτός ο τρόπος δεν βρίσκει ανταπόκριση σε πιστούς πελάτες άλλων εταιριών.

Έχει μεγάλη σημασία τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για το κόστος της τεχνικής αυτής η μέθοδος διανομής των δωρεάν δειγμάτων που θα επιλέξετε. Μια επιλογή που θα σας κοστίσει αρκετά είναι εκείνη της διανομής πόρτα-πόρτα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον περιοδικό τύπο ώστε να φτάσουν τα δείγματα σας στους καταναλωτές. Είναι μια τακτική αρκετά διαδεδομένη και ασφαλής. Άλλοι διαλέγουν την εναλλακτική της ταχυδρομικής αποστολής δειγμάτων ενώ οι περισσότεροι προτιμούν την διανομή εντός του καταστήματος τους.

Τα κουπόνια συμβάλλουν στην προώθηση των πωλήσεων.

Τα κουπόνια είναι το πιο παλιό και πιο διαδεδομένο εργαλείο αυτής της προώθησης. Και αυτό όπως και τα υπόλοιπα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία. Ένα από τα πλεονεκτήματα του είναι ότι προσφέρει έκπτωση κατευθείαν στον καταναλωτή αυξάνοντας την πιθανότητα επαναγοράς του προϊόντος. Δεν είναι βέβαια εύκολο να ελεγθεί πότε θα εξαργυρωθούν τα κουπόνια ούτε αν αυτό θα γίνει από νέους πελάτες ή από ήδη πιστούς πελάτες που θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να αγοράσουν τζάμπα το προϊόν που τους ενδιαφέρετε.

Τα δώρα πάνε μαζί με την προώθηση πωλήσεων.

Τεχνικές προώθησης πωλήσεωνΜε αυτή την τεχνική προώθησης πωλήσεων μπορείτε να δώσετε κίνητρο στον καταναλωτή να προβεί στην αγορά του προϊόντος σας με κάποιο σχετικό δώρο που πιθανόν να έχετε συμπεριλάβει στην συσκευασία. Λιγότερο συχνά συναντάται πλέον να αποστέλλεται το δώρο ταχυδρομικά στον αγοραστή ή να πρέπει εκείνος να πληρώσει ένα μέρος της προσφοράς.

Όταν επιλέγετε το δώρο που θα συνοδεύει το προϊόν σας φροντίστε να είναι τέτοιο ώστε να προσθέτει αξία στο κύριο προϊόν να είναι σχετικό με την εικόνα του προϊόντος και να αντανακλά την ποιότητα του και την θέση του στην αγορά.

Αυτά που προηγήθηκαν είναι λίγες μόνο από τις τεχνικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για την προώθηση πωλήσεων του προϊόντος σας. Για περισσότερες τεχνικές προώθησης πωλήσεων και πιο εξειδικευμένες γνώσεις δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *